likitruj

XP Matte Lipgloss-101 (Sleek Matte Me Karşılaştırması)

20.6.16

Herkes merhabalar:)
Mat dudakların modası geçer mi bilemiyorum ama bende hala devam ediyor:) Geçen haftalarda XP markasının ürünlerine bakarken likit mat rujlardan çıkardıklarını gördüm, daha önce hiç bir yerde görmemiştim ve denemek için en açık rengini aldım ;)
Xp markasını ilk günden beri severek kullandığımı beni takip edenler bilir artık. Özellikle dudak ürünleri çoğu markadan çok daha kaliteli ve güzel..Açıkçası dudak ürünleri dışında hiç bir ürününü denemedim bu nedenle diğer ürünleri ne kadar kaliteli yorum yapamayacağım.


Ürünün ambalajı çok hoş..Gayet modern tasarlanmış. Bendeki duruşu aşağıdaki gibi.Rengi çok tatlı bir pembe ne çok buradayım diyor ne de çok sönük..Tam yaz mevsimi için ideal bir renk;) Numarası 101...

  
 Fırçası da klasik lipgloss fırçaları gibi..

 En önemlisi de yapısı..Dudaklarımızı germemesi sanırım mat rujlarda en önemli özelliklerden birisi. Ben bu rujun altına muhakkak dudak kalemi sürerek kullanıyorum..Tek katta rengini vermiyor ve iki kat uygulandığında ise kalıp gibi durabiliyor. Bu nedenle altına hafif ten rengi bir rujla geçip üstüne bu ürünü sürüyorum..Tek sorunu bir süre sonra dudak içlerinde bir çizgi halinde kalabiliyor ama benim dudak yapım bu şekilde ..Dudak rengimden farklı olan her rujda bunu yaşıyorum ve dudaklarımı birbirine sürüp dağıtınca düzeliyor.
Sürdükten sonra ilk bir kaç saniye dudaklarınızı birbirine sürmeyin ve sadece kurumasını bekleyin..Bu sayede homojen bir dağılım elde ediyorsunuz. Dudakları çok çok kurutmuyor normal derecede kurutuyor. Kalıcılığı bir kaç saat diyebilirim..Ama elinize sürünce çıkmak bilmiyor ;)

Şimdi gelelim bir karşılaştırma yapmaya. Biliyorsunuz Sleek markası ülkemize yeni geldi ve en meşhur ürünlerinden biri de matte me likit rujları. Geçen gün testerlarından denedim ve bu ürünle kıyaslayacak olursam 5 liralık XP Matte likit ruju tercih ederim.! Ben anlayamıyorum ürünler neden bu kadar abartılıyor ve böyle uygun fiyatlı markalar geri planda kalıyor.! Sleek matte me likit rujların öncelikle inanılmaz yapış yapış bir yapısı var, dudaklarınızı birbirine değdirdiğinizde yapışıyor açamıyorsunuz resmen..Dudaklarınızı o kadar kurutuyor ki çizgi çizgi oluyor. Hatta denedikten sonra nişanlım dudakların çizgi çizgi oldu dedi düşünün artık. İyi ki abartı yorumlara kanıp denemeden almamışım ;)

Son olarak Sleek mi yoksa XP mi derseniz kesinlikle XP derim..Nedeni fiyatı değil kesinlikle yapısı. Zar zor sürdüğünüz bir ürüne neden para veresiniz...

XP Matte Lipgloss fiyatı 5 lira ve fiyat performans olarak değerlendirirsek gayet başarılı. Ürünü Japon pazarlarında bulabilirsiniz.


Belki Bu Yazıları da Okumak İstersiniz:)♥

6 yorum

  1. Gelibolu'da bir parfümeride bulup denemiştim XP ürünlerini; bu yaz gittiğimde bu rujlarından görürsem alırım ben de :)

    Sleek ile ilgili bir şey söylemeliyim... ben Matte Me rujların Birthday Suit rengini Londra'dan aldım. Evet dudağı her mat ruj gibi kurutuyor; ama kullandığım en konforlu mat rujdu. Yapış yapış his olmadığı gibi, asla pütür pütür de soyulmadı. Bana kalırsa, Türkiye'ye farklı kalitede ürün geliyor. Ya da adamlar iki ayda formülasyon değiştirdiler, bilemiyorum :)

    Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'ye gelen bir kaç üründe daha kalitenin değiştiğini duymuştum bilemiyorum ben yaklaşık 2 saat tuttum dudağımda ve yapış yapıştı, aşırı kurudu...Nişanlım bile öyle dediğinde iyi ki almamışım dedim..

      Sil
  2. XP' nin rengi tam senlik çok kibar ve tatlı bir renk :) XP ürünlerine bir yerde denk gelirsem bu rujlarından mutlaka denemek istiyorum :)
    Sleek' in Matte Me serisinin bazı renklerinin hem yapısı hem fırçaları farklıymış :/ Neden böyle bir şey yaptılar bilmiyorum ama marka kendini lekeliyor yazık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım ben o kadar iyi yorumdan sonra almak için girdim mağazaya ve şansıma tester vardı denemeden alsam yazık olacaktı. XP ye gelince dudak ürünleri gerçekten fiyatına göre çok iyi denk gelirsen denemelisin ;)

      Sil
  3. Renk gerçekten teninize okadar iyi gitmişki tam sizlik :) ben henüz internet dışında satış yerlerini bulamadım buldugum da mutlaka ben de alıcam :)
    Bu arada göz makyajınızı da çok begendim ben hangi farları kullandıgınızı ögrenebilirmiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Ben genelde japon pazarlarındaki ıvır zıvırları çok severim ve hep girerim bu nedenle karşıma çıkıyor hep :)
      Göz makyajımda h&m in eski bir far paleti ve kajal markasının mat kahverengi farı var;) Nişan makyajı yazımda kajaldan bahsetmiştim ;)

      Sil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler:)