Modaya uygun Giyinen Kadınların Dikkat Etmesi Gereken 10 Giyim Kuralı

24.5.16

Modayı takip eden herkesin mutlaka bazı bilgileri öğrenmesi gerekiyor. Sırf moda diye bir ürünü aldığınızda size yakışmaması ihtimaline karşı bu infografik size inanılmaz yardımcı olacak.
Moda biraz da insanın gerçekten kendisine neyin yakıştığını belirleyip moda olan şeyleri kendisine uyarlamasından oluşuyor. Ünlü tasarımcıların belirlediği her şeyi alıp denemeye çalışırsanız hüsranla karşılaşabilirsiniz. Bunun için öncelikle vücut tipinizi belirlemeniz gerekiyor. Hem zevkinize göre hem de yaşam tarzınıza göre modaya uygun bir stil oluşturmalısınız. Moda demek tek tip kıyafet, ayakkabı veya aksesuar demek değildir. Moda aslında başı sonu olmayan bir olgudur ve mutlaka size uyan bir bölümü mevcuttur. Tek bir ürün üzerine yoğunlaşarak kendi tarzınızdan vazgeçmeniz sizin de rahatınıza gölge düşürecektir.
Modayı yakalamak için tüm cüzdanınızı boşaltmak zorunda da değilsiniz. Sadece biraz araştırma yaparak en moda ürünleri dolabınıza taşıyabilirsiniz. Çok uygun fiyatta o kadar fazla ürün bulabildiğinizi gördüğünüzde hem bütçenizi sarsmamış olacaksınız hem de en dikkat çekici tarza sahip olabileceksiniz. Tek yapmanız gereken modaya ayak uydurmak pahalıdır önyargısından uzaklaşarak ufak bir araştırma içerisine girmek.
Çoğu zaman vitrinlerde gözünüze takılan ve sizin üzerinizde güzel durmayacağını düşündüğünüz modeller hayallerinizi süsler, kendinizi o kıyafet içinde hayal edersiniz. Ancak nedense hiç deneme zahmetine bile girmezsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirmek aslında o mağazaya girip o ürünü denemek kadar kolay olabilir belki. Kendinizi şımartın, denemekten kaybetmezsiniz. Belki de düşündüğünüzden daha da güzel duracak bir kıyafet bulmuş olursunuz. Yapmanız gereken sadece denemekken neden hala vitrinin karşısından o kıyafete bakıp iç geçiriyorsunuz? Kırın zincirlerinizi.
İnternette gezinirken beğendiğiniz tüm kombinleri arşivinizde tutun. Bazen o kadar fazla kombin beğeniyoruz ki farklı farklı mağazalarda bu ürünlere denk gelip bir araya getirmek aklımızın ucuna bile gelmiyor. Elinizin altında arşiviniz bulunursa alışveriş yapmanız da daha kolay olacaktır. Ayrıca gereksiz ürünleri almaktan da kaçınmış olacaksınız. Sizi her durumda şıklığa taşıyacak ürünler ise siyah pantolonlar ve tabii ki jeanler. Onları kullanarak hem rahat hem de şık olabilirsiniz.
Aksesuar kullanımı da tarzınızı taçlandıracak en önemli unsurlardır. Sade bir kıyafete ekleyeceğiniz bir kolye, şapka sandığınızdan daha tarz bir kombin oluşturmanızı sağlayacaktır. Klişeleşmiş kurallardan kurtulun. Kışın beyaz giyin, yazın siyah giyin. İçinizden geleni yapamadıktan sonra modaya uymak ne kadar zevkli olabilir ki? Neyin ne zaman moda olacağı hiç belli olmaz. Bu nedenle gözde kıyafetlerinizi sırf modası geçti diye çöpe atmayın. Hayal gücünüze güvenin. Size en uyacak tarzı en sonunda en iyi siz bilirsiniz. Kendinize güvenmekten asla vazgeçmeyin.

Bu infografiği hazırlayan, Hepsimoda’nın ayakkabı kategorisine teşekkür ederiz.

Belki Bu Yazıları da Okumak İstersiniz:)♥

0 yorum

Güzel yorumlarınız için teşekkürler:)